• كيس مكرونة أقلام. • نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور. • 1/2 كوب جبنة موتزاريلا أو شيدر. • 3 معالق كبيرة زبدة. • 1/2 كوب كبير دقيق. • 4 كوبايات لبن. • ملح وفلفل. • بيضة.
الطريقة :
1- هنسلق المكرونة وبعد كده نحطها في مصفاة ونغسلها كويس بالمية الباردةعلشان ما تلزقش مع بعضها وبعد كده نسيبها في المصفاة علشان تصفي أي ميةفيها. 2- بعد كده هنجهز البشاميل عن طريق إننا نسخن الزبدة ونضيف إليها الدقيقمع التقليب لغاية ما لون الدقيق يبقي ذهبي بعد كده نضيف إليه اللبنتدريجيا مع التقليب المستمر لغاية ما يبقى قوامه سميك، بعد كده نضيف إليهالملح والفلفل الأسود ونشيليه من على النار وبعد ما يبرد نجيب بيضة ونحطهافي طبق ونضربها بالمضرب مع الملح والفلفل وبعد كده نضيفها إلى البشاميلونقلبهم مع بعض. 3- هنجيب قطع الدجاج المخلية ونضيفها إلى المكرونة ونضيف إليهم قليل من الموتزاريلا ونقلبهم مع بعض كويس. 4- هنجيب صينية فرن وندهنها بشوية بشاميل وبعد كده نحط فيها المكرونةوالفراخ والموتزاريلا وبعد كده نغطي وش الصينية بطبقة من البشاميل. 5- هندخل الصينية في فرن متوسط الحرارة لمدة ساعة إلا ربع وبعد كده نخرجهاونحط على وشها باقي الجبنة الموتزريللا أو الشيدر وندخلها الفرن تاني لمدةربع ساعة أو لغاية ما لونها ما يبقى ذهبي نخرجها ونقطعها ونحطها في طبقالتقديم.